Laserontharing

Laserontharing

Laserontharing is een definitieve manier van ontharen. Deze techniek is efficiënt, veilig en snel.

Ontharen met de Lightsheer diodelaser

Voor het ontharen gebruiken we de Lightsheer diodelaser.
Deze laser produceert een geconcentreerde bundel licht. Dat licht wordt door het pigment in het haarzakje geabsorbeerd. In een fractie van een seconde geeft de laser zijn energie vrij.
Dit duurt net lang genoeg om het haarzakje te vernietigen, maar kort genoeg om de omliggende huidstructuren en de opperhuid te ontzien. De unieke gekoelde kop van deze laser koelt de huid tijdens het vrijkomen van de energie. Dit geeft extra bescherming.

Overbeharing bij vrouwen en mannen

Laserontharing is zeer geschikt om overbeharing bij vrouwen én mannen te behandelen. Alleen kunnen we blonde, grijze, rossige of zeer dunne haren niet met een laser verwijderen. Dat komt omdat daarin geen pigment zit. Dit soort haren verwijderen we daarom met behulp van elektrische epilatie.
Gebieden die we vaak met een laser behandelen zijn:

  • het gezicht;
  • de oksels;
  • de borst, buik of rug;
  • de bikinilijn;
  • de benen.

Aantal behandelingen

Haren ontwikkelen zich in verschillende fasen. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig om haren definitief te vernietigen. Alleen de haren in de actieve groeifase reageren op de behandeling. Dit komt omdat onder in deze haren het pigment zit waar de laser zich op richt. Zodra een nieuwe serie haren in de actieve groeifase komt, vindt de volgende behandeling plaats. Voor haren in het gezicht is dit na ongeveer vijf weken; voor haren op het lichaam na zes tot acht weken.

Na (gemiddeld) zes behandelingen is ongeveer 80% van de haren verwijderd. Resterende haren zijn dan meestal te dun en te licht van kleur om het laserlicht nog te kunnen absorberen. Ze reageren niet meer op de laserbehandeling.

Welke reactie kan de huid geven?

De behandeling veroorzaakt een prikkelend/branderig gevoel. Na de behandeling kan uw huid rood en wat opgezwollen zijn. Deze reactie verdwijnt meestal snel.

Vóór de behandeling: niet meer epileren of harsen

Zes weken vóór de eerste behandeling, en ook tussen de behandelingen door, mag u geen haren meer epileren of harsen. We kunnen namelijk geen ‘lege haarzakjes’ behandelen. U mag wel een ontharingscrème gebruiken, of uw haren scheren of knippen.

Geen zongebruinde huid

Een zongebruinde huid kunnen we niet met laser behandelen. Anders is er risico op pigmentverschuivingen. Ons advies is daarom om zes weken vóór de behandeling en een week erna, niet in de zon of onder de zonnebank te gaan. Gebruik verder regelmatig een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor van SPF 30 of hoger. En stop twee weken voor de behandeling met zelfbruinende crèmes. Direct na de behandeling kunt u eventueel make-up gebruiken. Ook kan de huidtherapeut een verzachtende crème aanbrengen die uw huid helpt herstellen.

Vergoeding door zorgverzekeraars

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een groot deel van behandelingen voor laserontharing in het gezicht, mits deze worden uitgevoerd door erkende huidtherapeuten. Zij moeten lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Soms is een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen. Vraag even bij uw zorgverzekeraar na op welke vergoeding u recht heeft.

Een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek?
Bel 030-6974442, mail naar info@huidzorgzeist.nl of vul het contactformulier in.