Microneedling met dermapen

Microneedling met dermapen

Microneedling is een effectieve zeer geavanceerde techniek om de huid in de diepte te vernieuwen. Huidzorg Zeist maakt hiervoor gebruik van de dermapen.

Hoe werkt microneedling met de dermapen?

De dermapen heeft heel kleine naaldjes die vibrerend, verticaal, minuscule kanaaltjes in de huid maken. Deze kleine kanaaltjes zijn niet zichtbaar met het blote oog.
De naaldjes prikkelen de huid precies genoeg om deze te activeren. Door de prikkeling in het bindweefsel komt het natuurlijke herstelproces diep in de huid op gang. De aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel) wordt gestimuleerd. Collageen en elastine zorgen voor stevigheid en elasticiteit van de huid.

Effect van de behandeling met de dermapen

Na enkele behandelingen voelt uw huid al steviger en gladder aan. Acnelittekens en fijne lijntjes worden oppervlakkiger. Geleidelijk aan gaat u het resultaat zien.

Reactie op de behandeling

De reacties van de huid op een behandeling verschillen per persoon. Na een behandeling kan uw huid er roze/rood uitzien; ook is het mogelijk dat uw huid gaat schilferen. Dit is niet iets om u zorgen over te maken maar juist positief: het betekent dat dode huidcellen afschilferen en nieuwe cellen worden aangemaakt. Tijdens dit proces is uw huid gevoelig en kan wat opzwellen. Dat kan enkele dagen duren. Bescherm uw huid dan goed tegen de zon met een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor van SPF 30 of hoger.

Aantal behandelingen

Het kan een tijdje duren voor u het eindresultaat van deze behandeling ziet. Hoe lang precies, hangt af van de aard en ernst van uw huidaandoening. Gemiddeld volstaan vier tot zes behandelingen, met een tussentijd van vier tot zes weken.

Indicatie voor behandeling met de dermapen:

  • acnelittekens of andere littekens;
  • grove poriën;
  • pigmentvlekken;
  • fijne lijntjes in het gezicht.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Heeft u een aanvullende verzekering? Dan kan uw zorgverzekeraar de behandeling van acnelittekens met de dermapen vergoeden. Voorwaarde is soms wel dat u een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig heeft. U kunt het beste even bij uw zorgverzekeraar navragen op welke vergoeding u precies recht heeft.

Een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek?
Bel 030-6974442, mail naar info@huidzorgzeist.nl of vul het contactformulier in.