Microneedling met dermapen

Microneedling met de dermapen

Microneedling is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen.
Huidzorg Zeist maakt gebruik van de dermapen. Dit is de nieuwste ontwikkeling op dit gebied.

Hoe werkt microneedling met de dermapen?

De dermapen heeft heel kleine naaldjes die vibrerend, verticaal, minuscule kanaaltjes in de huid maken. Deze kleine kanaaltjes zijn niet zichtbaar met het blote oog.
De naaldjes verwonden of prikkelen de huid precies genoeg om deze te activeren. Door de prikkeling in het bindweefsel komt het natuurlijke herstelproces diep in de huid op gang. De aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel) wordt gestimuleerd. Collageen en elastine zorgen voor stevigheid en elasticiteit van de huid.

Effect van de behandeling met de dermapen

Na enkele behandelingen voelt de huid al steviger en gladder aan. Acnelittekens en fijne lijntjes worden oppervlakkiger. Geleidelijk wordt het resultaat zichtbaar.

Reactie op de behandeling

De reacties van de huid op een behandeling verschillen per persoon.
Na een behandeling kan de huid er roze/rood uit gaan zien; ook is het mogelijk dat de huid gaat schilferen. Dit zijn positieve effecten: dode huidcellen schilferen af en nieuwe cellen worden aangemaakt.
Tijdens dit proces is de huid gevoelig en kan er zwelling ontstaan. Deze reactie kan enkele dagen duren. U moet uw huid dan goed beschermen tegen de zon. Gebruik daarom een zonnebrandcrème met SPF 50.

Aantal behandelingen

Het kan enkele maanden duren voor het uiteindelijke resultaat bereikt is. Daar zijn meerdere behandelingen voor nodig. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie en van de intensiteit van de behandeling. Gemiddeld zijn er vier tot zes behandelingen nodig.
U komt om de vier tot zes weken bij ons voor een behandeling.

Indicatie voor behandeling met de dermapen:

  • acnelittekens of andere littekens
  • grove poriën
  • pigmentvlekken
  • fijne lijntjes
  • striae

Vergoeding door zorgverzekeraar

Wanneer u aanvullend verzekerd bent kan de behandeling van acnelittekens met de dermapen vergoed worden door uw zorgverzekering. Om voor vergoeding in aanmerking te komen heeft u soms een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig. Uw zorgverzekeraar kan u precies vertellen welk recht op vergoeding u heeft.

dermapen-huidzorgzeist