De huidtherapeuten

Wie zijn wij?

Bij Huidzorg Zeist werken drie huidtherapeuten:

  • Uschi van Velzen,
  • Fabiënne de Jong,
  • Marie-Louisse Angèle.

Uschi, Fabiënne en Marie-Louisse zijn alle drie lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.
Zij volgen regelmatig bij- en nascholingen om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van dermatologie en huidtherapie.

Uschi van Velzen is eigenaar van Huidzorg Zeist. Nadat Uschi in 1997 is afgestudeerd als huidtherapeut aan de Hogeschool van Eindhoven heeft zij twee jaar werkervaring opgedaan in een praktijk in Den Haag. In 1999 is zij gestart met haar eigen praktijk. Twaalf jaar lang heeft zij het werk in haar eigen praktijk gecombineerd met haar werkzaamheden voor dermatoloog dr. E.M. de Boer, in een grote laserkliniek in Amsterdam. Haar interesse, ervaring en plezier in het geven van allerlei laserbehandelingen zijn daar begonnen.

Fabiënne de Jong is in 2012 afgestudeerd als huidtherapeut aan de Hogeschool van Utrecht. Aan het eind van haar studie heeft zij stage gelopen in het Horacio Oduber Hospital op Aruba bij dr. I.A. Posner. Tijdens deze stage heeft zij veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van wonden en wondverzorging, oedeem en compressietherapie. Begin 2012 is Fabiënne bij Huidzorg Zeist komen werken.

Marie-Louisse Angèle is in 2007 afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht. Vervolgens heeft ze enkele jaren gewerkt bij de stichting Nederlands Instituut voor Pigmentstoornissen. Vanaf 2007 is zij in dienst bij U-Clinic, een kliniek voor laserbehandelingen en huidtherapie, waar ze veel samenwerkt met dermatologen. Daarnaast is Marie-Louisse bestuurslid van DermAlumni Hogeschool Utrecht. De bijscholingen die zij in deze functie organiseert maken dat zij veel contacten heeft binnen de wereld van Huidtherapie. Sinds 2016 maakt zij deel uit van het team van Huidzorg Zeist als huidtherapeut en kwaliteitsmanager.

huidtherapeut-uschi-van-velzen-huidzorgzeist

Uschi van Velzen

huidtherapeut-fabienne-de-jong-huidzorgzeist

Fabiënne de Jong

huidtherapeut-marie-louisse-angele-huidzorgzeist

Marie-Louisse Angèle