Pigmentbehandeling

Pigmentbehandeling

Onze huidtherapeuten passen verschillende behandelmethoden toe om pigmentvlekken te behandelen. Een laserbehandeling is een van die mogelijkheden. Andere behandelmethoden zijn:

Welke behandeling het meest geschikt is, hangt af van het soort pigment en de diepte ervan. Wat in uw geval het meest passend is, bespreken wij graag met u tijdens een gratis intakegesprek.

Behandelingen met KTP-laser en IPL

Lasertherapie is een efficiënte, veilige én snelle manier om pigmentvlekken te verwijderen. Bij Huidzorg Zeist gebruiken wij onder andere een KTP-laser en IPL. Het aantal behandelingen is afhankelijk van het soort pigmentvlek dat u heeft. Bij de meeste mensen zijn gemiddeld drie behandelingen voldoende voor het gewenste resultaat.

Welke reactie kan de huid geven?

De behandeling met laser veroorzaakt een prikkelend, branderig gevoel. De huid kan rood en wat opgezwollen zijn. Deze reactie verdwijnt meestal snel. Ook kunnen er korstjes ontstaan op de pigmentvlek. De wondjes herstellen meestal binnen ongeveer twee weken.

Hoe werkt laser?

Laser produceert een geconcentreerde bundel licht. Dit licht wordt geabsorbeerd door het pigment in de pigmentvlek. De energie van het geabsorbeerde licht wordt omgezet in warmte. Deze warmte vernietigt het pigment. Het licht komt in een fractie van een seconde vrij; hierdoor gaat de behandeling heel snel. De structuren van de huid rondom de pigmentvlek bevatten geen overtollig pigment. Laser tast die huid dus niet aan.

Bescherm je huid tegen de zon

Een zongebruinde huid mag niet met laser behandeld worden. Anders is er risico op pigmentverschuivingen. Wij adviseren u om zes weken vóór de behandeling, en een week erna, niet in de zon of onder de zonnebank te gaan. Gebruik verder regelmatig een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor van SPF 30 of hoger. En stop twee weken voor de behandeling ook met zelfbruinende crèmes. Eventueel kunt u direct na de behandeling make-up gebruiken. Wij raden u aan om dan voor Lycogel te kiezen. Dit is een speciale crème die het herstel van uw huid bevordert en de effecten van de behandeling camoufleert.

Een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek?
Bel 030-6974442, mail naar info@huidzorgzeist.nl of vul het contactformulier in.