Pigmentbehandeling

Pigmentbehandeling

Pigmentvlekken kan een huidtherapeut op verschillende manieren behandelen. Om pigmentvlekken te verwijderen gebruiken wij onder andere een KTP-laser. Deze techniek is efficiënt, veilig en snel.

Aantal behandelingen met KTP-laser

Het aantal behandelingen dat nodig is om het pigment te vernietigen is sterk afhankelijk van het soort pigment. Gemiddeld zijn er een tot drie behandelingen nodig.

Welke reactie kan de huid geven?

De behandeling met laser veroorzaakt een prikkelend, branderig gevoel. De huid kan rood en wat opgezwollen zijn. Deze reactie van de huid verdwijnt meestal snel. Ook kunt u korstjes zien op de pigmentvlek. De wondjes herstellen binnen ongeveer twee weken.

Anderen behandelmethoden voor pigmentvlekken die wij bij Huidzorg Zeist gebruiken zijn:

Hoe werkt laser?

De laser produceert een geconcentreerde bundel licht. Dit licht wordt geabsorbeerd door het pigment in de pigmentvlek. De energie van het geabsorbeerde licht wordt omgezet in warmte. Deze warmte vernietigt het pigment.
Het licht komt in een fractie van een seconde vrij; hierdoor gaat de behandeling heel snel. De structuren van de huid rond om de pigmentvlek bevatten geen overtollig pigment. Laser tast die huid dus niet aan.

Geen zongebruinde huid

Een zongebruinde huid mag niet met laser behandeld worden. Anders is er risico op pigmentverschuivingen. Wij adviseren om in de zes weken voor de behandeling, tot een week erna, niet in de zon of onder de zonnebank te gaan. Ook moet u in die periode een sunblock gebruiken. Dit is een zonnebrandcrème met SPF 50. Vanaf twee weken voor de behandeling mag u ook geen zelfbruinende crème meer gebruiken.
Wanneer u wilt kunt u direct na de behandeling make-up gebruiken.

Pigmentbehandeling en de zon

Een zongebruinde huid kan niet met laser behandeld worden. Tijdens het intakegesprek legt de huidtherapeut van Huidzorg Zeist de richtlijnen over laser en zon aan u uit. Wilt u make-up gebruiken, dan adviseren wij om voor Lycogel te kiezen; dit mag dit direct na de behandeling gebruikt worden. Lycogel herstelt de huid en camoufleert.

pigmentbehandeling-huidzorgzeist