Laserbehandeling beenvaten

Beenvaatjes behandelen met laser

Beenvaatjes, ook wel besenreiser genoemd, zijn oppervlakkige kleine spataderen. Deze rode en/of blauwe spatadertjes op de benen behandelen we bij Huidzorg Zeist effectief met laser. U wordt door professionele en ervaren huidtherapeuten geholpen. Zij verwijderen of verminderen deze beenvaatjes met de ND-YAG laser.

Hoe werkt laser

De laser produceert een geconcentreerde bundel licht. Dit licht wordt geabsorbeerd door de rode en paarse kleur (hemoglobine) in de beenvaten. De energie van het opgenomen licht wordt omgezet in warmte. Deze warmte vernietigt het bloedvat. In de huid rond de vaatjes is de hemoglobine niet aanwezig. De laser tast de omliggende huidstructuren dus niet aan. Het lichaam ruimt zelf het gestolde bloed op.
Dieper gelegen vaten zijn niet te behandelen met deze techniek. Zijn deze spataderen uitgebreid aanwezig, of zijn er grotere beenvaten, dan adviseren wij u eerst een onderzoek - en wellicht behandeling - door een fleboloog, vaatchirurg of dermatoloog.

Aantal behandelingen

Gemiddeld zijn er drie behandelingen nodig om de beenvaatjes te verwijderen of te verminderen. Tussen de behandelingen zit een interval van zes weken. Bij grotere gebieden of meer uitgebreide beenvaten kunnen meer behandelingen nodig zijn.
De laserbehandeling neemt de aanleg voor spataderen niet weg. Dit betekent dat er na verloop van tijd nieuwe behandelingen nodig kunnen zijn.

Welke reactie kan de huid geven?

De laserbehandeling veroorzaakt het gevoel alsof er kleine elastiekjes tegen de huid geschoten worden. De huid is na de laserbehandeling rood en gezwollen door de warmte; er kunnen ook kleine korstjes te zien zijn. Ook kan uw huid branderig of geïrriteerd aanvoelen. Direct na de behandeling wordt de huid gekoeld met een coldpack om deze reactie te beperken. De huid is gemiddeld na twee tot vier weken hersteld. Het diepere herstel duurt langer. Vaak wordt na zes maanden nog effect van de behandeling, vermindering van de beenvaatjes, gezien.

Behandeling beenvaten en de zon

Evenals bij andere laserbehandelingen kunnen ook beenvaten niet met laser behandeld worden wanneer de huid bruin is. Huidzorg Zeist geeft u hier uitgebreid advies over tijdens het intakegesprek.