Beenvaatjes behandelen met laser

Beenvaatjes behandelen met laser

Beenvaatjes, ook wel ‘Besenreiser’ genoemd, zijn oppervlakkige kleine aderen. Wij verwijderen deze rode en/of blauwe adertjes op de benen met de ND-YAG laser. Dit is een veilige, effectieve en snelle lasertechniek.

Hoe werkt laser

De laser produceert een geconcentreerde bundel licht. Dit licht wordt geabsorbeerd door de rode en paarse kleur (hemoglobine) in de beenvaten. Vervolgens wordt de energie van de laserlichtbundel omgezet in warmte. Deze warmte vernietigt het bloedvat.

In de huid rond de vaatjes is de hemoglobine niet aanwezig. De laser tast de omliggende huidstructuren dus niet aan. Je lichaam ruimt zelf het gestolde bloed op.
Dieper gelegen vaten kunnen we echter niet met deze techniek behandelen. Bij grotere beenvaten of spataderen adviseren wij u om dit eerst te laten onderzoeken en eventueel ook te laten behandelen door een fleboloog, vaatchirurg of dermatoloog.

Aantal behandelingen

Gemiddeld zijn er drie tot vijf behandelingen nodig om de beenvaatjes te verwijderen of te verminderen. De behandelingen vinden plaats met een interval van zes weken. Bij grotere gebieden of meer uitgebreide beenvaten kunnen meer behandelingen nodig zijn. Bedenk wel dat de laserbehandelingen de aanleg voor spataderen niet wegnemen. Het kan dus zijn dat u na verloop van tijd weer nieuwe behandelingen nodig heeft.

Welke reactie kan de huid geven?

De laserbehandeling veroorzaakt het gevoel alsof er kleine elastiekjes tegen uw huid geschoten worden. Uw huid is na de laserbehandeling rood en gezwollen door de warmte en kan wat branderig of geïrriteerd aanvoelen. Ook kunnen er kleine korstjes te zien zijn. Direct na de behandeling koelt de huidtherapeut uw huid met een coldpack om deze reactie te beperken. Uw huid is gemiddeld na twee tot vier weken hersteld. Het diepere herstel duurt langer. Vaak zie je nog na zes maanden dat de beenvaatjes steeds verder verdwijnen.

Behandeling beenvaten en de zon

Net als bij alle andere laserbehandelingen kunnen we een bruine huid niet behandelen met een laser omdat er dan pigmentverschuivingen ontstaan. We bespreken dit uitgebreid met u tijdens het intakegesprek.

Een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek?
Bel 030-6974442, mail naar info@huidzorgzeist.nl of vul het contactformulier in.