Ontharing transgender

Ontharing transgender

Man-naar-vrouw transgender

Bij de behandeling van een man-naar-vrouw transgender is het nodig dat de beharing van een gedeelte van de genitaliën vóór de ingreep definitief verwijderd is. Het gaat om het gedeelte dat gebruikt wordt om vrouwelijke genitaliën te creëren, met name het gedeelte dat gebruikt wordt voor het construeren van een vagina. Beharing die overblijft in de geconstrueerde vagina geeft later veel hinder. Na de operatie is de vagina echter niet meer bereikbaar voor laser- of elektrische epilatie. Daarom wordt het ontharen vóór de operatie gedaan.

Vrouw-naar-man transgender

Bij de behandeling van een vrouw-naar-man transgender is het nodig om de donorplaats die gebruikt wordt om een penis en een urinebuis (urethra) te creëren, vóór de ingreep te ontharen.

Samenwerking met het VUmc

Huidzorg Zeist is gespecialiseerd in het ontharen van transgenders. Wij hebben hierin jarenlange ervaring opgebouwd en werken samen met het genderteam van het VUmc in Amsterdam.

Vergoeding van kosten

Wij werken op verwijzing van het genderteam van het VUmc. Met dit medisch centrum hebben we een contract voor de vergoeding van het ontharen van het genitaal gebied.
De vergoeding voor het ontharen van het gezicht loopt via de zorgverzekering. Met een verwijsbrief van het VUmc of andere instantie kunnen wij voor u een machtiging voor behandeling bij uw zorgverzekering aanvragen.

Kijk op laserontharing en elektrische epilatie voor meer informatie over deze verschillende manieren van ontharing.

Een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek?
Bel 030-6974442, mail naar info@huidzorgzeist.nl of vul het contactformulier in.