Ontharing transgender

Man-naar-vrouw transgender

Bij de behandeling van een man-naar-vrouw transgender is het nodig dat de beharing van een gedeelte van de genitaliën voor de ingreep definitief verwijderd is. Het gaat om het gedeelte dat gebruikt wordt om vrouwelijke genitaliën te creëren, met name het gedeelte dat gebruikt wordt voor het construeren van een vagina.
Beharing die overblijft in de geconstrueerde vagina geeft later veel hinder. Na de operatie is de vagina echter niet meer bereikbaar voor laser- of elektrische epilatie. Daarom wordt het ontharen voor de operatie gedaan.

Vrouw-naar-man transgender

Bij de behandeling van een vrouw-naar-man transgender is het nodig de donorplaats, die gebruikt wordt om een penis en een urinebuis (urethra) te creëren, te ontharen voor de ingreep.

Samenwerking met het VUmc

Bij Huidzorg Zeist zijn we door jarenlange ervaring en samenwerking met het genderteam van het VUmc, gespecialiseerd in het ontharen van transgenders.

Vergoeding van kosten

Wij werken op verwijzing van het genderteam van het VUmc. Met dit medisch centrum hebben we een contract omtrent de vergoeding voor het ontharen van het genitaalgebied.
De vergoeding voor het ontharen van het gezicht verloopt via de zorgverzekering. Deze vergoeding moet vooraf aangevraagd worden.

Op onze site vindt u meer informatie over laserontharing en elektrische epilatie.

elektrische-epilatie-transgender-huidzorgzeist