Huidverbetering

Huidverbetering

Door verouderingsprocessen wordt er minder collageen en elastine in uw huid aangemaakt. Collageen en elastine zorgen ervoor dat uw huid glad en sterk blijft. Neemt de aanmaak hiervan af, dan kunnen lijntjes en rimpels ontstaan. Ook genetische aanleg, hormonale veranderingen, het effect van de zon en leefstijl spelen een rol bij het sneller zichtbaar worden van huidveroudering. Wij passen fractionele lasertherapie toe om de conditie van uw huid te verbeteren. Uw huid gaat er weer frisser en gezonder uitzien en wordt gladder en egaler van kleur. De laser die wij hiervoor gebruiken is de Erbium Glass-laser ofwel de ResurfX.

Fractionele lasertherapie biedt oplossingen bij:

  • fijne lijntjes;
  • rimpels;
  • verkleuring;
  • grove poriën;
  • pigmentvlekken;
  • littekens, ontstaan door acne, trauma of chirurgische ingrepen;
  • striae (onderhuidse scheurtjes in het bindweefsel die ontstaan door het te snel uitrekken van de huid, bijvoorbeeld bij een zwangerschap).

Zo werkt de ResurfX

De ResurfX produceert een lichtbundel die wordt opgedeeld in piepkleine (fractionele) lichtbundeltjes. Deze richten zich op het vocht in de huid waardoor de laser zijn warmte kan afgeven. Hierdoor ontstaan zeer kleine gaatjes in de huid en kan de warmte van de laser tot diep in de huidlagen binnendringen. De kleine gaatjes zorgen er verder voor dat je huid nieuw collageen (eiwit dat bindweefsel bij elkaar houdt) en elastische vezels aanmaakt. De huid kan zich nu vernieuwen en wordt vlakker en soepeler. Littekens vervagen. Bijkomend voordeel van deze verfijnde lasertechniek: de opperhuid wordt veel minder beschadigd en blijft intact. Daardoor is de herstelperiode na de behandeling veel korter dan bij een laserbehandeling waarbij de opperhuid wél wordt beschadigd.

Aantal behandelingen

Hoeveel behandelingen u nodig heeft, hangt af van het type huidbeschadiging, uw huidconditie of het litteken dat u heeft. Gemiddeld volstaan drie tot vijf behandelingen voor een optimaal resultaat, met een tussentijd van vier tot vijf weken.

Welke reactie kan de huid geven?

Tijdens de behandeling ervaart u een branderig gevoel. Maar de laser heeft een gekoelde kop die uw huid bij het vrijkomen van de warmte meteen koelt. Direct na de behandeling koelen we uw huid verder na met een coldpack. Vervolgens brengen we een verzachtende crème aan. Toch kan uw huid nog wat rood en gezwollen blijven. Ook kunnen er oppervlakkig korstjes en een lichte schilfering van de huid ontstaan. Maar dit is meestal binnen een paar dagen tot een week verdwenen. Bij de behandeling van striae en littekens houdt de roodheid vaak wat langer aan.

Geduld is belangrijk bij deze behandeling. Het kan even duren voor het eindresultaat zichtbaar is. Dit komt omdat uw lichaam tot wel zes maanden na de laatste behandeling nieuw collageen en elastine aanmaakt. U zult dus nog lang na de behandeling verbeteringen zien.

Vóór de behandeling

Een zongebruinde huid mag niet met laser behandeld worden. Anders is er risico op pigmentverschuivingen. Daarom adviseren we altijd om zes weken voor de behandeling uit de zon te blijven en niet onder de zonnebank te gaan. Stop twee weken voor de behandeling ook met zelfbruinende crèmes. Gebruikt u een crème waarin zuren zoals retinol, vitamine A, glycolzuur of salicylzuur zit? Dan kunt u daar het beste vijf dagen voor de behandeling mee stoppen.

Nà de behandeling

Voor wie dat wil, brengt de therapeut direct na de behandeling Lycogel aan. Dit is een foundation die de reactie van uw huid op de behandeling camoufleert en uw huid helpt herstellen.

Wij adviseren altijd om uw behandelde huid vier weken na de behandeling niet te laten verkleuren door de zon, zonnebank of zelfbruinende crème. Bent u toch buiten in de zon, dan kunt u het beste elke twee uur een crème gebruiken met een hoge beschermingsfactor van SPF 30 of hoger. Zo voorkomt u dat er kleurverschillen in uw huid ontstaan.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Heeft u een aanvullende polis? Dan vergoeden sommige zorgverzekeraars laserbehandelingen van acne of acnelittekens in het gezicht geheel of gedeeltelijk. Vraag daarom na bij uw verzekeraar op welke vergoeding u recht heeft.

Meer weten over laserbehandelingen?

Neem voor meer informatie contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. We bespreken dan met u hoe de verschillende lasertechnieken werken. Verder beoordelen we of een fractionele laserbehandeling geschikt voor u is en wat eventuele alternatieven zijn. Ook vertellen we u wat de door ons voorgestelde behandeling kost.

Een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek?
Bel 030-6974442, mail naar info@huidzorgzeist.nl of vul het contactformulier in.