Couperosebehandeling

Couperosebehandeling

Wat is couperose?

Couperose (teleangiëctasieën) en ‘spinnetjes’ (spider naevi) zijn gesprongen bloedvaatjes. Je ziet ze vaak in het gezicht en op het decolleté.

Behandeling met KTP-laser

Bij Huidzorg Zeist verwijderen we de gesprongen bloedvaatjes met een KTP-laser. Deze laser is speciaal ontworpen om oppervlakkige vaatjes, angiomen (bloedblaasjes) en pigment in het gezicht en op het lichaam op een efficiënte, veilige en snelle manier te verwijderen. De huid rondom de gesprongen bloedvaatjes wordt niet aangetast.

Aantal behandelingen

Meestal kunnen we in gemiddeld drie behandelingen de gesprongen bloedvaatjes verwijderen.

Welke reactie kan de huid geven?

De behandeling met laser veroorzaakt een prikkelend, branderig gevoel. De huid kan rood en wat opgezwollen zijn. Ook kunnen er wat korstjes ontstaan. Maar deze huidreactie verdwijnt meestal snel.

Hoe werkt laser?

Laser produceert een geconcentreerde bundel licht. Dit licht wordt geabsorbeerd door hemoglobine. Dit is de rode kleurstof van het bloed. De energie van het geabsorbeerde licht wordt omgezet in warmte. Deze warmte vernietigt de bloedvaatjes. Het licht komt in een fractie van een seconde vrij; hierdoor gaat de behandeling heel snel. De structuren van de huid rondom de gesprongen bloedvaatjes bevatten geen hemoglobine. Daarom kan laser die huid niet aantasten.

Vóór de behandeling: niet in de zon!

Een zongebruinde huid mag niet met laser behandeld worden. Anders is er risico op pigmentverschuivingen. Wij adviseren om zes weken voor de behandeling en een week daarna, niet in de zon of onder de zonnebank te gaan. Stop twee weken voor de behandeling ook met zelfbruinende crèmes. Verder raden wij u aan regelmatig een zonnebrandcrème te gebruiken met een beschermingsfactor van SPF 30 of hoger.

Nà de behandeling: verzachtende crème

Direct na de behandeling kunt u eventueel make-up gebruiken. Als u dat wilt kunnen wij Lycogel aanbrengen. Dit is een speciale crème die uw huid helpt herstellen en de reactie van uw huid op de behandeling camoufleert.

Een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek?
Bel 030-6974442, mail naar info@huidzorgzeist.nl of vul het contactformulier in.