Wat doet een huidtherapeut

Wat doet een huidtherapeut?

De behandelingen van een huidtherapeut zijn er in de eerste plaats op gericht om uw huidaandoening op te lossen, te verminderen of te voorkomen. Is uw huidaandoening van blijvende aard? Dan doen wij er alles aan om de hinder die u hiervan ondervindt zoveel mogelijk te beperken. Zodat u optimaal in uw dagelijks leven kunt functioneren. Daarnaast kunnen wij uw huid waar mogelijk verbeteren. Wij bespreken graag met u welke van onze behandelingen in uw geval het meest passend is.   

Kwaliteitsgeregistreerde therapeuten

‘Huidtherapeut’ is een paramedisch beroep en een beschermde titel. Deze naam is vastgelegd in de wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG, artikel 34).
Een huidtherapeut heeft een vierjarige hbo-opleiding gevolgd om dit beroep te mogen uitoefenen. Om kwaliteitsgeregistreerd te blijven, zijn huidtherapeuten verplicht om nascholingen te volgen. Zo blijven zij ook op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het vak. Iedere vijf jaar worden huidtherapeuten getoetst of ze ook daadwerkelijk aan de nascholingsverplichting voldoen. Bovendien vergoeden verzekeraars huidtherapie alleen als de huidtherapeut kwaliteitsgeregistreerd is.

Al onze huidtherapeuten zijn kwaliteitsgeregistreerd en lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeuten zijn opgenomen in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek?
Bel 030-6974442, mail naar info@huidzorgzeist.nl of vul het contactformulier in.