Wat doet een huidtherapeut

Wat doet een huidtherapeut?

De behandelingen van een huidtherapeut zijn er in de eerste plaats op gericht om uw huidaandoening op te lossen, te verminderen of te voorkomen. Is uw huidaandoening van blijvende aard? Dan doen wij er alles aan om de hinder die u hiervan ondervindt zoveel mogelijk te beperken. Zodat u optimaal in uw dagelijks leven kunt functioneren. Daarnaast kunnen wij uw huid waar mogelijk verbeteren. Dit doen wij bijvoorbeeld met onze fractionele lasertherapiebehandelingen. Uw huid gaat er dan weer egaler en gezonder uitzien.

Kwaliteitsgeregistreerde therapeuten

'Huidtherapeut' is een paramedisch beroep en een beschermde titel. Deze naam is vastgelegd in de wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG, artikel 34).
Een huidtherapeut heeft een vierjarige hbo-opleiding gevolgd om dit beroep te mogen uitoefenen. Om kwaliteit geregistreerd te blijven, zijn huidtherapeuten verplicht om nascholingen te volgen. Zo blijven zij ook op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het vak. Iedere vijf jaar worden huidtherapeuten getoetst of ze ook daadwerkelijk aan de nascholingsverplichting voldoen.

Alle huidtherapeuten van Huidzorg Zeist zijn kwaliteitsgeregistreerd. Daarnaast zijn zij lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten.

De namen van kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeuten zijn opgenomen in het Kwaliteitsregister Paramedici. Verzekeraars vergoeden huidtherapie alleen als de huidtherapeut kwaliteitsgeregistreerd is.