Laserontharing

Laserontharing

Laserontharing is een definitieve manier van ontharen. Deze techniek is efficiënt, veilig en snel.

Ontharen met de lightsheer diodelaser

Voor het ontharen gebruiken we bij Huidzorg Zeist de lightsheer diodelaser.
De laser produceert een geconcentreerde bundel licht. Het pigment in het haarzakje absorbeert de geconcentreerde bundel licht. De laser geeft zijn energie in een fractie van een seconde vrij.
Dit duurt net lang genoeg om het haarzakje te vernietigen, maar kort genoeg om de omliggende huidstructuren en de opperhuid te ontzien.
De unieke gekoelde kop van deze laser koelt de huid tijdens het vrijkomen van de energie. Dit geeft extra bescherming.

Indicatie

Laserontharing is zeer geschikt voor het behandelen van overbeharing, zowel bij vrouwen als bij mannen. Blonde, grijze, rossige of zeer dunne haren kunnen helaas niet met laser verwijderd worden. In deze haren zit geen pigment. Deze haartjes kunnen we verwijderen met elektrische epilatie.
Gebieden die vaak behandeld worden zijn:

  • gezicht
  • oksels
  • borst, buik of rug
  • bikinilijn
  • benen.

Aantal behandelingen

Haren ontwikkelen zich in verschillende fasen. Er zijn meerdere behandelingen nodig om haren definitief te vernietigen. Alleen de haren in de actieve groeifase reageren op de behandeling. Dit komt doordat onder in deze haren het pigment zit waar de laser zich op richt. Zodra een nieuwe serie haren in de actieve groeifase komt vindt de volgende behandeling plaats.
Voor haren in het gezicht is dit na ongeveer vijf weken; voor haren op het lichaam na acht weken.

Na (gemiddeld) zes behandelingen is ongeveer 80% van de haren verwijderd. Resterende haren zijn dan meestal te dun en te licht van kleur om het laserlicht nog te kunnen absorberen. Ze reageren niet meer op de laserbehandeling.

Welke reactie kan de huid geven?

De behandeling veroorzaakt een prikkelend/branderig gevoel. Na de behandeling kan de huid rood en wat opgezwollen zijn. Deze reactie verdwijnt meestal snel.

Richtlijnen voor voorbereiding op laserontharing

Epileren

Vanaf zes weken voor de eerste behandeling, en ook tussen de behandelingen door, mogen haren niet meer geëpileerd of geharst worden. Het is namelijk niet mogelijk ’lege haarzakjes’ te behandelen. Scheren, knippen of ontharingscrème gebruiken is wel toegestaan.

Geen zongebruinde huid

Een zongebruinde huid mag niet met laser behandeld worden. Anders is er risico op pigmentverschuivingen. Wij adviseren om in de zes weken voor de behandeling, tot een week erna, niet in de zon of onder de zonnebank te gaan. Ook moet u in die periode een sunblock gebruiken. Dit is een zonnebrandcrème met SPF 50. Vanaf twee weken voor de behandeling mag u ook geen zelfbruinende crème meer gebruiken.
Wanneer u wilt kunt u direct na de behandeling make-up gebruiken.

Vergoeding door zorgverzekeraars

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een groot deel van behandelingen voor laserontharing in het gezicht. Deze behandelingen worden namelijk uitgevoerd door erkende huidtherapeuten. Zij zijn lid van de NVH en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.
Soms heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen. Uw zorgverzekeraar kan u precies vertellen welk recht op vergoeding u heeft.

Laserontharing en de zon

Tijdens het intakegesprek bij Huidzorg Zeist legt de huidtherapeut de richtlijnen over laser en zon aan u uit. Een zongebruinde huid kunnen we namelijk niet met laser behandelen. Wel kunt u direct na de behandeling Lycogel gebruiken. Lycogel werkt herstellend en camouflerend.

laserontharing-gezicht-huidzorgzeistlaserontharing-huidzorgzeist