Goedaardige huidaandoeningen

Behandeling van goedaardige huidafwijkingen

Het behandelen van goedaardige huidafwijkingen is de specialisatie van de huidtherapeut. Omdat er veel verschillende huidafwijkingen zijn gebruiken we verschillende technieken om deze te behandelen. De keuze voor een bepaalde techniek hangt af van het soort huidafwijking. Wij beoordelen en bespreken dit altijd eerst met u tijdens een vrijblijvend intakegesprek.

Curetteren

Bij curetteren schrapen we met een scherp, steriel ringetje (de curette) een laagje van de huid. Zo kunnen we oneffenheden zoals ouderdomswratjes verwijderen. Voordat de behandeling met de curette begint, verdoven we uw huid met koelspray. Na het curetteren ontstaat een schaafwondje dat gemiddeld na twee weken herstelt.

Cryotherapie

Cryotherapie is een snelle en doeltreffende methode om goedaardige huidafwijkingen te verwijderen door bevriezing. Met de cryopen (stikstofpen) bevriezen we het afwijkende plekje van uw huid. Zo wordt het weefsel beschadigd en sterft het afwijkende stukje huid af.
Er ontstaat een korstje, waaronder nieuwe gezonde huid groeit zonder littekenvorming.

Toepassen cryotherapie

Bij Huidzorg Zeist gebruiken we cryotherapie voor het behandelen van:

  • pigmentvlekken;
  • ouderdomswratjes (verrucae seborrhoïca);
  • steelwratjes (fibromen).

Coagulatie

Coagulatie is een techniek waarbij we goedaardige huidproblemen behandelen. Hiervoor maken we gebruik van de Zapper. Dit is een apparaatje dat werkt met warmte en is voorzien van een puntige elektrode. Deze houden we tegen uw huid waardoor het goedaardige huidprobleem verschroeit. Na de behandeling ontstaat er een korstje dat er na enkele dagen vanzelf afvalt. Uw huid is binnen twee weken hersteld en geneest zonder littekens. Gemiddeld zijn er drie behandelingen nodig.

Met coagulatie kunnen we heel nauwkeurig kleine steelwratjes (fibromen) behandelen. Ook grotere fibromen zijn snel en effectief op deze manier te verwijderen.

Een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek?
Bel 030-6974442, mail naar info@huidzorgzeist.nl of vul het contactformulier in.