Couperosebehandeling

Wat is couperose?

Couperose (teleangiëctasieën) en ‘spinnetjes’ (spider naevi) zijn gesprongen bloedvaatjes. Je ziet ze vaak in het gezicht en op het decolleté.

Behandeling van couperose met laser

Bij Huidzorg Zeist verwijderen we de gesprongen bloedvaatjes met een KTP-laser. Deze techniek is efficiënt, veilig en snel. De huid rondom de gesprongen bloedvaatjes wordt niet aangetast.

Aantal behandelingen

Meestal kunnen we in een tot drie behandelingen de gesprongen bloedvaatjes verwijderen.

Welke reactie kan de huid geven?

De behandeling met laser veroorzaakt een prikkelend, branderig gevoel. De huid kan rood en wat opgezwollen zijn. Ook kunt u korstjes zien. Deze reactie van de huid verdwijnt meestal snel.

Hoe werkt laser?

De laser produceert een geconcentreerde bundel licht. Dit licht wordt geabsorbeerd door de rode kleurstof van het bloed, hemoglobine. De energie van het geabsorbeerde licht wordt omgezet in warmte. Deze warmte vernietigt de bloedvaatjes. Het licht komt in een fractie van een seconde vrij; hierdoor gaat de behandeling heel snel. De structuren van de huid rond om de gesprongen bloedvaatjes bevatten geen hemoglobine. Laser tast die huid dus niet aan.

Geen zongebruinde huid

Een zongebruinde huid mag niet met laser behandeld worden. Anders is er risico op pigmentverschuivingen. Wij adviseren om in de zes weken voor de behandeling, tot een week erna, niet in de zon of onder de zonnebank te gaan. Ook moet u in die periode een sunblock gebruiken. Dit is een zonnebrandcrème met SPF 50. Vanaf twee weken voor de behandeling mag u ook geen zelfbruinende crème meer gebruiken.
Wanneer u wilt kunt u direct na de behandeling make-up gebruiken.

Couperosebehandeling en de zon

Een huid die zongebruind is kan niet met laser behandeld worden. Tijdens het intakegesprek bij Huidzorg Zeist legt de huidtherapeut daarom de richtlijnen aan u uit. Wanneer u wilt kunt u direct na de behandeling wel Lycogel gebruiken. Lycogel camoufleert en herstelt de huid.

couperosebehandeling-huidzorgzeist